RangeRovers.net Forum banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
54 Posts
Discussion Starter #1
So about an hour ago I walk up to my 2001 RR SE, unlock the doors with the remote, get in, put the key in the ignition and turn it. Not that I think it matters but nothing shocks me with this car, the drivers door was open and my foot was not on the brakes. The car goes to start as usual, starter cranks, engine turns over once and then all power is lost. No interior lights, no blinking security light, no dash lights, no headlights, no remote locking, NOTHING.

Now my 1st instinct here is a blown fuse, but is there really ONE fuse that could disable the ENTIRE car? I took a look in the fuse box next to the battery but it was dark and I couldn't really see.

Any help would be appreciated as to where I should start looking.
 

·
Registered
Joined
·
665 Posts
check your battery terminals. then check your main power leads, some by the becm. You may have lost ground, check everything to the battery first. hope you have a digital multi meter
 

·
Registered
Joined
·
128 Posts
I have had that kind of issue, if yours is an auto move from P to D and back to P. The inhibitor switch can sometimes play up.

SID.
 

·
Registered
Joined
·
54 Posts
Discussion Starter #4
I'm an idiot, it was the battery. :oops:


I've never seen a battery die like that and I'm not really sure why it did. Taking the battery in later for testing, hopefully it's not a power drain or larger problem in general.
 
1 - 4 of 4 Posts
Top