RangeRovers.net Forum banner

1 - 9 of 9 Posts

·
Registered
Joined
·
90 Posts
Discussion Starter #1
About a year ago I upgraded the Mk.III to Mk. IV, as many of you have done, and last week I cobbled up the 2010 software, and all is fine and dandy.

But what has been bothering mee since the upgrade is that the 'time to arrival' feature does not work. it just shows '--:--'
Everything else works OK, the routing continues in tunnels, the clock works, the distance to taret works fine, so I would imagine all the data required to calculate the TTA is present and accounted for.

Also, I've noticed, in the hidden setup menu, the possibility exists to configure different types of speed sensors, but I haven't dared to fiddle with those settings yet.

I've scoured the internet and used the search on this here board, but so far I've come up blank. :crybaby2:

So if someone here has any relevant info on the matter it would be greatly appreciated !

TIA,

Peter
 

·
Premium Member
2002-2005 Range Rover MkIII / L322
Joined
·
1,973 Posts
I "think" TTA isn't used in BMW cars (but is in the X5) are you familiar with NavCoder? The new version includes an option to turn this feature on...

[attachment=0:3o8afw6n]NavCoder.jpg[/attachment:3o8afw6n]
 

Attachments

·
Premium Member
Joined
·
1,887 Posts
I was just on the X5 net, and saw that there was a new update/hack that allowed for a Night screen too (40/01 version). Is that the update you used. I have had my Mk4 for almost 5 years now and never had the time to distention, and figured that the new computer was not talking to the rest of the system... I haven't looked in to any updates to my system in a few years, (one reason is that I really don't understand the download/burn ect well enough). Im not even sure that it can be done with a Mac any way.

Mark.
 

·
Registered
Joined
·
90 Posts
Discussion Starter #5
Thanks for this guys, I'll try it. By the way, are they at Soft Rev 40 now ? IIRC I'm still at V32, and Since it works OK, I've never looked for later revs. I'll Check if there's anything new.

And I'd never heard of 'Navcoder'. I'll check that too !
 

·
Premium Member
Joined
·
1,887 Posts
sybaseian said:
try this link - there appears to be a fix as other people have had the same issue with the arrival time not working.


http://www.rangerovers.net/rrupgrades/nav/mkivcomputer.html

and scrolll down to owner reports section.
Thanks, just an FYI... I'm the Mark Olsen noted in the report, and have never gotten around to getting my ETA fixed, But this thread has me thinking that it's time to look into current updates.

Thanks

Mark.
 

·
Registered
Joined
·
90 Posts
Discussion Starter #7
It says in your write-up

"If you have an MKIV nav drive that is coded for ECE, then you have no Accept screen. Distance is yard or Meters, but ETA works fine"

Mine is an ECE, and the ETA doean't work either. So that's not it.

I'll keep looking though !

Peter
 

·
Registered
Joined
·
90 Posts
Discussion Starter #9
Is it possible I slapped the wrong software on it when I upgraded to V32 ? If som how do I find out ?

Thanks,

Peter
 
1 - 9 of 9 Posts
Top