RangeRovers.net Forum banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter #1
Automatic Transmission is completely overhauled by specialised company.
After installation of the Transmission, few errors occur.
1. Not always immediate traction when put in 'D' or 'R'; switching engine on/off does mostly help, sometimes just waiting solves it.
2. During driving after few kilometers, error message 'Transmission fault' in message centre; transmission functions normally
3. Sometimes OBDII error code P0741 - Torque Convertor Clutch Circuit Performance or Stuck off. I think this happens when accelerating fast.

Company that did the overhaul claims that the transmission has no errors, hence it should be in something else; cabling / connectors / etc.

Questions:
1. How to diagnose / problem finding in cabling and connectors?
2. Does anybody had similar problems, and what did resolve the issue.

Support / input highly appreciated.
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter #3
a Dutch company, specialised in automatic gearbox repairs / overhaul, including the ZF transmissions
 

·
Registered
Joined
·
531 Posts
After all that work - has the gearbox ECU been reset? In its simplest form the ECU may have evolved/learned to the old gearbox settings so is expecting readings that are now different with the new gearbox - get the gearbox ECU reset and see if that does the trick. Is the easiest and cheapest thing to do before having to pull things apart searching for problems.

garry
 
1 - 4 of 4 Posts
About this Discussion
3 Replies
3 Participants
garrycol
RangeRovers.net Forum
We’re a community forum to discuss and assist on issues with every Range Rover model. Sign up if you have a question, answer or to meet like minded individuals
Full Forum Listing
Top