RangeRovers.net Forum banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
29 Posts
Discussion Starter #1
My blows have stoped working completely, If i bypass relay 6 & 7 they work.
This issue seems to be an issue with the feed used to energise the relays, i have checked with a multimeter and the 2 connection to energise the relay are positive, I belive 1 should be negative.

Can anyon advise what to check next
 

·
Administrator
Joined
·
27,822 Posts
I would inspect your fuse box for cracking, heat damage or warping.
 

·
Registered
Joined
·
29 Posts
Discussion Starter #3
I have just tested further and notice when the ignition is switched on 1 of the relay sides goes negative but not enough to active the relay.

Does anyone know which wires or colour are supposed to be negative on the bottom of the fuse box on relay 6&7 so i can test it, this will probs tell me if there a problem with the fuse box?
 

·
Registered
1995-2002 Range Rover P38A
Joined
·
1,851 Posts
Hi

As rrtoadhall said inspect your fusebox. This means take out all relays and remove the plastic top cover to inspect the PCB underneath. Disconnect the battery before doing this. You will probably find that the tracks or clips that secure the relay on the PCB for the relays are burned. On the main site there is an excelent guide with pictures on how to repair.

Regards

Jos
 

·
Registered
Joined
·
29 Posts
Discussion Starter #5
Hi i have took to board out but there does not seem to be any bit of burning on loose.

shoud both side of the energising relay be positive until the component is switched on
 
1 - 5 of 5 Posts
Top