RangeRovers.net Forum banner

runs

  1. Abs pump runs continuesly

    Range Rover Mark II / P38
    Hello guys, I need your help with a issue with my abs brake pump. My abs pump runs constantly with no stop whenever i turn the ignition on. I changed the accumulator, pressure switch and abs relay in fuse box and the problem still exists. If the ignition is switched off there is no problem...
  2. runs rough under 2.5k rpms

    Range Rover Classic
    Hello i bought a rough running 1990 range rover, it has a 4.2l swapped into it already. The problem is it runs very rough, stumbling and misfiring under 2500rpms, but once your above that it runs great!! smooth and pulls hard. Ive done a full tune up, plugs, wires, fuel pump and filter, cap...
  3. Starts, runs, dies, no restart; 2 hrs later--starts, dies...

    Range Rover Mark II / P38
    Hello All, 2002 Range Rover (see below). Outdoor temp in Memphis has been around 95 degrees of late. Will start when cold. It runs x 5-9 minutes, then dies and will not restart. 2-4 hours later, it will restart, and rinse & repeat... No Codes. Have read Forums. Cleaned MAP sensor. Added...
  4. ABS pump runs constantly -- where is the ABS relay located?

    Range Rover Mark III / L322
    As the title says, my ABS pump runs constantly, whether the ignition is on or off, and if I let it, it will drain the battery. 2004 4.4 V8 Range Rover L322I have done some searching and seen that it has been recommended to check the ABS relay. i just spent an hour trying to figure out...
  5. Hydraulic brake pump runs a while to build pressure...

    Range Rover Classic
    Whenever I start my 1990 classic up I notice the electric hydraulic pump runs for around 20-30 seconds to build up pressure before the red brake warning light goes out. The truck will exhibit this behavior any time it sits for more than about an hour. I also notice the pump kicks on after 2-3...
  6. 1988 runs RICH when hot

    Range Rover Classic
    First off let me thank you guys, you've been an unbelievable source of advice on my trucks over the years. I'm kind of stumped on this issue on my 88 and look forward to your feedback. 1988 with 110K. Truck starts up, although takes some time to finally kick over. Idles 95% perfect, slightest...
  7. Runs, drives for about 15 minutes, loses power, then stalls

    Range Rover Mark III / L322
    I have a 2007 and recently we replaced the water pump, thermostat, air filter, battery, and sealed the head gasket with sealant. After all of this my check engine light when off. After taking it on a test run I noticed after 15 minutes it lost power, slowing down to top speed of 30 and crawling...
  8. EAS Pump Runs On

    Range Rover Mark II / P38
    I did a bunch of searches and could not find this exact issue. My pump is running way too much, in my opinion, but I can't find any leaks or reason for it. No leaks at any hose connections that a soapy water test has found. With the relay disconnected, the bags do not drop for a week or more. I...
  9. 1999 Gems 4.6 Callaway runs rich and trans issue

    Range Rover Mark II / P38
    I am throwing codes: P1147 Purge Canister closure valve poor performance P0451 Eval Emissions System pressure sensor P0300 Random misfire P1316 Misfire causing excessive emissions. The rover is stalling and is getting crappy mileage. Additionally, the trans is not kicking down. (are they...
  10. 1992 Classic 3.9L V8 Runs Poorly When Hot

    Range Rover Classic
    1992 Classic 3.9L V8 starts when cold, runs smooth for approx. 15 minutes until hot then starts to run ruff until it finally stalls. Will barely restart. No power at all. When placed into gear, really barely runs. Exhaust really smells. No Check Engine Lite, no codes. New distributor, fuel pump...
  11. Brake issue- ABS Pump runs constantly

    Range Rover Mark II / P38
    Hey guys, I've done some searching on this but couldn't find anyone with a problem quite like this one. When I bought my rover a few weeks ago it had a pretty spongy pedal and I figured no biggie, I've bled plenty of brakes before. So I set about bleeding the brakes late last week and did it...
  12. P38 lost key but still runs???

    Range Rover Mark II / P38
    First post and I hope it hasn't been covered but I'm just a little confused.... I have a habit of loosing keys. I lost the only set I had for a disco 3.9 and now I've lost the only set for my p38. Soo.... I do actually have the old key for the p38. Just they old key and case of the fob as I...
  13. DSE starter runs but no start - possible lost sync?

    Range Rover Mark II / P38
    Hi again guys, Still having some issues with my Rover, I made a thread a while ago about my interior lights not always turning off, I wasn't able to sole this. I've been disconnecting the battery at night as a temporary solution, but now it doesn't start at all. I'm wondering if I've lost sync...
  14. 1995 se runs hot

    Range Rover Mark II / P38
    my enine runs hot if I put heater on it cools down was told it is oil please help cheers dave
  15. Lumbar support won't inflate, fan runs.

    Range Rover Mark III / L322
    On my 2011 sc the lumbar support on the drivers side won't inflate. The compressor runs. I figure I got to get to the bladder without hurting seats and find the replacement bladder part number. Any help would be appreciated, thanks!
  16. 97 P38 Q? 4.6l gems, runs rough after closed loop

    Range Rover Mark II / P38
    Engine runs smooth at startup but after it gets to operating temp and goes into closed loop, starts missing and running rough, with "Slow max 35mph" warning displayed. Has p1777 gearbox fault cleared and not recurrent. Has p1316 misfire. Pumped smoke to find vacuum leaks, none present...
  17. Runs rough code lots of codes

    Range Rover Mark III / L322
    My 04 FFRR has been pretty solid until I almost killed her. About a year ago I replaced the electric thermostat with a mechanical thermostat with that runs at a lower temp. Anyway everything has been fine except for an occasional check engine light showing a signal missing or stuck thermostat...
  18. 04 HSE runs poor below 1/2 tank of gas

    Range Rover Mark III / L322
    My 2004 Range Rover runs great until it gets below half a tank. Once it gets below the half tank mark it starts to act like your running out of gas. I do have a service engine light on and it's giving me 4 codes p1173, p1170, p0463, and p0705. None of these codes give me a possible cause. Also...
  19. Auxilary fan runs only at full speed

    Range Rover Mark III / L322
    I have a L322 Range Rover from 2002 with the 4.4 engine. After a normal drive I noticed the electrical auxilary fan (pusing air into the radiator, sitting in front of the radiator) was running at full speed. After switching off the engine, the fan stops. Starting the engine when it's cold, the...
  20. 2004 Range Rover HSE runs better only with fuel additive

    Range Rover Mark III / L322
    My Range Rover only runs great if I add Fuel System Cleaner at every fill up. When I do not add the fuel cleaner, the truck has some hesitation when idle. I use Chevron 93 gas (and have tried others). Is this a sign that I need to go to the dealer and get an induction cleaning. I have been...
Top